PVC voordelen en onderhoud

door | 25-05-2020 | Informatie

Wanneer je overweegt om een PVC vloer aan te schaffen, ben je waarschijnlijk benieuwd wat de voordelen zijn en hoe je de vloer onderhoudt. ‘t Saense Parkethuys is specialist in het leggen van verschillende vloeren en helpt je graag met het realiseren van jouw droomvloer. In dit artikel lees je de voordelen van een PVC vloer en hoe je deze vloer het best kunt onderhouden.

PVC Voordelen

De populariteit van PVC vloeren is de laatste jaren flink gegroeid. Dit komt door de vele voordelen van deze vloer. De juiste PVC vloer is namelijk slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Deze vloer is erg geschikt op vloerverwarming, ze zijn geluiddempend en er zijn varianten die heel goed geschikt zijn in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.

Geluiddempend

Een ander voordeel van deze vloer is dat het materiaal zachter is dan bijvoorbeeld een laminaatvloer en daardoor een geluiddempend effect heeft. Het materiaal reduceert zowel contact- als loopgeluiden.

Vloerverwarming

PVC vloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. De vloer houdt weinig warmte tegen (hebben een lage warmteweerstand) en geleidt perfect.
Let wel goed op bij het kiezen van een PVC vloer op vloerverwarming. Er zijn varianten die schadelijke stoffen kunnen bevatten (voornamelijk weekmakers), maar er zijn ook hele goede merken die goede materialen gebruiken. Laat je goed adviseren.

Slijtvast en sterk

Op zoek naar een vloer die tegen een stootje kan? Dan is een PVC vloer ideaal voor jouw huis of kantoorpand. PVC vloeren kunnen tegen een stootje, maar zijn zeker niet 100% krasbestendig. De vloeren zijn afgewerkt met een krasvaste laag. Hoe sterk deze is is per fabrikant verschillend. Sommige fabrikanten gebruiken een zo gehete “traffic wear” coating die slijtvast is en lang meegaat met het juiste onderhoud.

Onderhoud PVC en advies

De voornaamste reden waarom mensen voor een PVC vloer kiezen? Het onderhoud! Een PVC vloer heeft namelijk niet veel onderhoud nodig.

Door droog vuil (zoals zand of steentjes) en stof kan de vloer vervelende krassen oplopen. Zorg er daarom voor dat je vloer regelmatig veegt of stofzuigt, om krassen te voorkomen.

Wanneer je de PVC vloer gaat reinigen zorg er dan eerst voor dat de vloer stof- of zandvrij is. Gebruik dan lauw water en een speciale PVC reiniger. Behandel de vloer ook af en toe met een PVC polisher om de vloer te beschermen. Mocht je geen PVC reiniger hebben dan kun je die in onze webshop kopen. Vermijd bij het reinigen van je vloer het gebruik van was en zachte zeep. Het gebruik van deze producten kan een vettige laag aanbrengen op de vloer. Probeer vlekken zo snel mogelijk te verwijderen, dit voorkomt het intrekken van vlekken in de vloer.