De vijf vloerentrends voor 2021

door | 15-03-2021 | Informatie

Nieuw jaar, nieuwe vloer? In deze blog delen we een aantal vloerentrends voor 2021, die u hopelijk als inspiratie kunt gebruiken bij het uitzoeken van uw volgende vloer.

Trend 1: Duurzaam hout of bamboe

Het bewustzijn rondom duurzaamheid wordt ieder jaar groter, zo ook rondom vloeren. Productie en de materialenkeuze wordt steeds belangrijker. Duurzaamheid is hierom ook niet persé een trend, maar iets wat ieder jaar in toenemende mate van belang wordt. ’t Saense Parkethuys probeert zijn steentje bij te dragen. In onze showroom vind je genoeg duurzame vloeren, zoals ecologische bamboevloeren of houten vloeren die FSC®-gecertificeerd zijn. Forest Stewardship Council is een organisatie die wereldwijd zorgdraagt voor het behoud van bossen en hierbij rekening houdt met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Door een FSC®-gecertificeerde vloer te kopen, draagt u uw steentje bij aan de bescherming van de bossen.

Trend 2: Visgraat vloeren en Hongaarse punt

Niet geheel verassend, maar ook in 2021 blijft het visgraat- en Hongaarse puntpatroon populair. Deze speelse, tijdloze patronen werden in 2020 al vaak gelegd en dat zal in 2021 niet veranderen. Er komen wel steeds meer varianten op de originele patronen, zoals de reuze Hongaarse punt of visgraat, ook wel walvisgraat genoemd en de minivisgraat.

Trend 3: Industrieel interieur of reclaimed wood

De industriële woonstijl kom je steeds meer tegen. Een industrieel interieur kenmerkt zich vooral door materialen als metaal, steen, koper en leer. Een betonlook PVC-vloer of een reclaimed houten vloer zullen in dit interieur mooi tot hun recht komen.

Trend 4: Laminaat

De afgelopen jaren is laminaat uitgegroeid tot één van de meest populaire vloersoorten. Dit heeft vooral te maken met de vele voordelen en weinig nadelen die deze vloer heeft. Zo is een laminaatvloer kleurvast, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen en onderhoudsarm. Een laminaatvloer is amper te onderscheiden van een houten vloer en kan gelegd worden in de populaire visgraat- en Hongaarse puntpatronen.

Trend 5: PVC

De PVC-vloer wordt ook steeds populairder, dat heeft vooral te maken met de sterkte, waterbestendigheid en veelzijdigheid van deze vloer. Net als de laminaatvloer is de PVC-vloer verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Een PVC-vloer is in heel veel looks verkrijgbaar als een houten, betonnen, natuursteen of keramiek vloer. En geeft elke look een unieke uitstraling.
Nog vragen? Neem gerust contact met ons op via de e-mail of telefoon.