Welke vloer past bij jouw woonstijl?

door | 06-04-2020 | Informatie

Bij ’t Saense Parkethuys helpen we je graag met het zoeken van de perfecte vloer, die past bij jouw woonstijl. Of je nu een liefhebber bent van een strak en modern interieur, een landelijk, Scandinavisch, industrieel of klassiek interieur, daar past gegarandeerd een mooie vloer bij.

De moderne vloer

Gaat jouw voorkeur uit naar strakkere vormen, heldere lijnen, minimalisme en nieuwerwetse materialen? Dan sluit een modern interieur waarschijnlijk het beste aan op jouw smaak. Net als in een modern interieur, draait het bij de moderne vloer ook om minimalisme. Daarnaast is een moderne vloer vaak strak, glad en tijdloos. Een gietvloer, vinylvloer of pvc-vloer sluit hier mooi bij aan.

De landelijke vloer

Bij een landelijk interieur draait het om warmte en knusheid waarbij de meubels vooral sober, maar functioneel zijn. Aangezien hout of bamboe vaak voor een warme uitstraling zorgt, zie je dit veel in de meubels, maar ook in de vloeren terug. Als basis van dit interieur is een houten of bamboe vloer met hierin duidelijke houttekeningen zeer geschikt.

De Scandinavische vloer

De Scandinavische woonstijl is één van de populairste woonstijlen van de laatste jaren. De woonstijl kenmerkt zich door een clean uitstraling. In een Scandinavisch interieur zie je veel strakke lijnen, pasteltinten en natuurlijke materialen terug. Hout komt veel terug in deze woonstijl, in zowel de meubels als in de vloer. Echter wordt er wel vaak voor lichter of zelfs without gekozen. Andere zachte kleuren als lichtgrijs en roze zijn ook uitermate geschikt als vloerkleur. Ook pvc-vloeren en laminaat vloeren in een lichte kleur doen het erg goed in een Scandinavisch interieur.

De industriële vloer

De industriële woonstijl staat tegenover de landelijke woonstijl. Waar je in een landelijk interieur veel zachte en warme dingen ziet, zie je in een industrieel interieur veel strakkere lijnen en veel hardere materialen. Deze stijl is een beetje rauw en daar hoort natuurlijk ook een rauwe vloer bij. Een vloer van beton of hout die er een beetje geleefd uitzien past hier perfect bij. Het natuurlijke van hout kan juist het huiselijke gevoel een beetje terughalen binnen deze woonstijl.

De klassieke vloer

Omschrijven luxe, elegantie, symmetrie en sierlijkheid jouw interieur? Dan is de klassieke woonstijl waarschijnlijk jouw stijl. De klassieke woonstijl wordt vaak als romantisch gezien door de donkere en warme kleuren en sierlijke vormen. Materialen die je in de woonstijl klassiek veel terug ziet komen zijn hout, goud, zilver, brons en marmer. De vloer die perfect bij deze woonstijl past is een donkere houten vloer. Een visgraatpatroon zorgt ervoor dat de symmetrie ook mooi terugkomt in de vloer.

Heb jij de stijl of stijlen gevonden die aansluiten bij jouw interieur? Bij ’t Saense Parkethuys helpen we je graag hier de perfecte vloer bij te vinden. Wees welkom, neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.